Almería is afgeleid van het Arabische: Al-Mariya. Property sales Almeria

Almeria

Almeria – Al-Mariya

roquetas almeria lighthouse
roquetas almeria lighthouse

De naam Almería is afgeleid van het Arabische: Al-Mariya wat de “Spiegel van de Zee” betekent. De stad die een duidelijke Arabische uitstraling heeft, ligt in de regio Andalusië aan de Middellandse Zee bij de Costa Tropical en telt ongeveer 192.000 inwoners. Almería is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Almería. De kustlijn van Almería is 219 kilometer lang, heet de Costa Almería en maakt onderdeel uit van het grotere Costa del Sol. De stad Almería kent derhalve vele mooie en bovenal spierwitte stranden.

Alcazaba de Almería appartement te koop
Alcazaba de Almería

De regio rond Almería kent gemiddeld de meeste zonuren per jaar van Spanje en heeft het hoogste aantal zonuren per jaar van heel Europa! Dit droog en heet klimaat, maakt er vooral ‘s winters het verblijf zo aangenaam. Het is dan ook aan dit klimaat te danken, dat in het gebied rond Almería één van de meest vruchtbare wintertuinen van Europa tot ontwikkeling is gebracht. Van de herfst tot aan het voorjaar worden hier tegenwoordig in kassen, bloemen, groenten, fruit, ja, en zelfs mango’s geteeld!

De streek rond Almería was vroeger vrijwel onbekend bij het grote publiek en de enige naamsbekendheid was het decor voor de vele opgenomen “spaghetti” westerns gedurende de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw in het plaatsje Tabernas.

Playa Mojacar Property sales almeria
Playa Mojacar

Tegenwoordig is de stad Almería (La Ciudad) een zeer moderne en gezellige stad. Het is zeer zeker een ontspannende vakantiebestemming en heeft een rijke geschiedenis. In de stad Almería komt u o.a. veel kunstgaleries, musea en allerhande winkeltjes tegen. In het centrum komt u de niet te missen La Rambla tegen, een lange avenue met schitterende pleinen, cafeetjes, restaurants en speelgelegenheden voor de kleintjes. De Afrikaanse invloeden in Almería zullen u ook zeker niet ontgaan.

Property Sales Almeria biedt u een ruim aanbod aan huizen, appartementen, woningen, gronden en nieuwbouw te koop.

Print Friendly, PDF & Email